Authorized reseller
Authorised reseller
0
icoon Winkelwagen donker
Terug naar overzicht
Toepassingen

De sectoren en toepassingen voor waterstraalsnijden zijn vrijwel onbeperkt. Waterjets worden ingezet bij ieder project waar onderdelen uit plaatmateriaal gesneden worden. In bijna iedere bedrijfstak in de productiesector zijn één of meer van deze toepassingen nodig. Verder wordt op beroepsopleidingen en hogescholen de volgende generatie technici opgeleid met deze technologie.

Bekijk alle toepassingen
Terug naar overzicht
Voor wie?

De sectoren en toepassingen voor waterstraalsnijden zijn vrijwel onbeperkt. Waterjets worden ingezet bij ieder project waar onderdelen uit plaatmateriaal gesneden worden. In bijna iedere bedrijfstak in de productiesector zijn één of meer van deze toepassingen nodig. Verder wordt op beroepsopleidingen en hogescholen de volgende generatie technici opgeleid met deze technologie.

Een waterjet machine

Waterjet is een snijmethode waarbij materialen worden gesneden door middel van water. Dit kan op twee manieren gebeuren: puur (alleen met water) of abrasief (met toevoeging van snijzand). WAZER biedt een krachtige abrasieve waterjetsnijmachine waarmee praktisch elk materiaal en elke vorm met precisie kan worden gesneden.
Zeer eenvoudig zelf te installeren
Exclusieve WAZER dealer voor de Benelux

Een diepgaande blik op waterjet technologie

Waterjet technologie is een waar wonder van modern engineering. Door het samenspel van CNC-nauwkeurigheid en intense waterdruk worden grenzen verlegd en voldaan aan al je snijbehoeften. Maar waarom zou je eigenlijk kiezen voor waterjet technologie?

Ongeëvenaarde kracht en precisie

Waterjets, aangedreven door water onder extreem hoge druk, vermengd met fijn abrasief zand en door een kleine opening geperst, zijn in staat om met gemak door metaal of steen te snijden. Deze geavanceerde technologie tilt precisiesnijden naar een hoger niveau, waarbij zelfs de meest complexe vormen met ongekende nauwkeurigheid worden gerealiseerd.

Efficiëntie en consistentie dankzij CNC-precisie

Maar dat is nog niet alles. Met de toevoeging van CNC-precisie wordt de waterjet niet alleen een krachtig snijinstrument, maar ook een betrouwbare metgezel voor consistentie en efficiëntie. Geautomatiseerde controle zorgt ervoor dat elke snede perfect is, keer op keer, waardoor je kunt vertrouwen op een hoog niveau van kwaliteit en precisie in je productieproces.

De voordelen van de waterjet van WAZER.

Een waterjet machine kan bijna alle materialen bewerken!

Waterjet brengt veel voordelen met zich mee. De belangrijkste voordelen hebben we voor je op een rijtje gezet!

Koud snijproces. Geen warmtevervorming, dampen of ventilatie nodig.
Schoon snijden. Nauwkeurige toleranties, gladde oppervlakken en schone randen.
Snijdt elk materiaal. Je kunt dingen maken die je voorheen niet kon maken.
Betaalbaar voor elk bedrijf

Bewust langzaam maar toch snel. De wazer is langzamer dan een grote watersnij machine, maar hij is altijd in handbereik en je kan hem zelf direct aan het werk zetten. Je hoeft dus niet een dag te wachten tot iemand je product toestuurd.

WAZER waterstraalsnijder bedienen met een druk op de knop

Bereid het bestand gemakkelijk voor op het snijden door de instructies op het geïntegreerde controlepaneel.

Close up van een Waterstraalsnij nozzle

Snij tot wel 1,5 uur door een laadruimte van 13.5 kg abrasief!

Een WAZER waterstraal snijder is bezig met het watersnijden van aluminium

Gebruikt abrasief stroomt in verwijderbare bakken voor eenvoudige schoonmaak.

Compact, altijd bereikbaar.

Door het compacte ontwerp kan je de machine makkelijk op een afdeling neer zetten zonder dat hij in de weg staat.

Standaard stroom en water. Geen speciale voorzieningen nodig
Klein genoeg om in elke werkplaats te passen

Kenmerken

Iedere technologie heeft zo z’n eigen voordelen. Een groot voordeel van waterstraalsnijden is dat ieder materiaal schoon en veilig wordt gesneden. Watersnijden is een koud proces, daardoor is ventileren overbodig want er ontstaan geen dampen.

Technische specificaties
MaterialenElk materiaal
PrecisieTot ± 0.127 mm
SnijdikteVarieert per materiaal
SnijsnelheidLangzaam
RandkwaliteitGoed
MateriaalvervormingGeen
Kerf (snijbreedte)1.2 mm
GraverenN.v.t.
Snijgebied305 mm x 460 mm
Elektrische voedingEenfase
Waterdruk4.000 PSI
Schuin voor aanzicht van open wazer desktop opstelling

Voor bijna alle materialen toepasselijk!

Hoewel alle technologieën hun waarde hebben, heeft waterjet snijden een uniek voordeel: het maakt het mogelijk om elk materiaal op een schone en veilige manier te bewerken.

Tegels, onder andere keramiek, marmer en graniet
Glas voor kunst of industriële toepassingen
Zachte materialen zoals plastic, rubber en schuim
Composieten zoals carbon fiber

Wie maakt er gebruik van waterjets?

Nou, eigenlijk is het zo dat waterjets overal te vinden zijn! Deze waterjets worden gebruikt in allerlei industrieën en projecten waar je maar kunt bedenken. Denk aan de auto-industrie, metaalproductie en nog veel meer.

Waar worden ze dan precies voor gebruikt? Nou, de toepassingen zijn eindeloos! Denk aan snelle prototyping, het maken van unieke stukken, op maat gemaakte onderdelen voor specifieke doeleinden, en zelfs productie in kleine oplages. Het is echt verbazingwekkend hoeveel verschillende industrieën en projecten profiteren van waterjets.

En weet je wat het mooie is? Zelfs scholen en opleidingen bereiden de toekomstige ingenieurs voor met praktische CNC- en technologievaardigheden, waardoor ze helemaal klaar zijn voor succes in de wereld van vandaag en morgen. En hey, niet alleen de technische mensen maken gebruik van waterjets! Ook veel kunstenaars vinden hun weg naar deze machines. Het maakt hun ontwerpproces een stuk makkelijker en het scheelt een hoop handenarbeid.

Fantastisch voor iedere werkplaats.

Creatieve industrie

Realiseer je wildste ideeën. Haal met de WAZER alles uit je creativiteit én schaal je business op.

Meer informatie
Maakindustrie

De beste investering voor je werkplaats. Produceer efficiënter en maak je voorraad vraag gestuurd.

Meer informatie
Onderwijs

WAZER voor het techniekonderwijs. Upgrade je klaslokaal en inspireer een nieuwe generatie vakmensen.

Meer informatie

Welkom bij WEEZ'R,

Dé exclusieve WAZER dealer voor de Benelux! Bij WEEZ'R geloven we al jaren in de kracht van moderne technologieën zoals lasermachines en watersnijders om bedrijven te laten groeien. Onze passie ligt in het creëren van groeikansen voor onze klanten: mogelijkheden voor kostenbesparingen, verbeterde workflows en zelfs de ontwikkeling van nieuwe producten of bedrijven.

Door de vraag uit de markt hebben we ontdekt dat watersnijden een waardevolle toevoeging kan zijn naast het gebruik van een lasermachine. Het opent nieuwe deuren doordat het een breed scala aan materialen, waaronder metaal en harde steensoorten, kan snijden. Na grondig onderzoek zijn we uitgekomen bij WAZER, een innovatieve start-up die 's werelds eerste desktop watersnijder heeft ontwikkeld met behulp van crowdfunding.

Deze compacte watersnijder van WAZER onderscheidt zich in de markt door zijn uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding, waardoor het een perfecte match is met onze filosofie. Bij WEEZ'R streven we immers ook naar het bieden van hoogwaardige oplossingen tegen een betaalbare prijs.

Eenvoudig en snel te installeren en te gebruiken
Lagere bedrijfskosten
Klein genoeg om in elke werkplaats te passen