Authorized reseller
Authorised reseller
0
icoon Winkelwagen donker
Terug naar overzicht
Toepassingen

De sectoren en toepassingen voor waterstraalsnijden zijn vrijwel onbeperkt. Waterjets worden ingezet bij ieder project waar onderdelen uit plaatmateriaal gesneden worden. In bijna iedere bedrijfstak in de productiesector zijn één of meer van deze toepassingen nodig. Verder wordt op beroepsopleidingen en hogescholen de volgende generatie technici opgeleid met deze technologie.

Bekijk alle toepassingen
Terug naar overzicht
Voor wie?

De sectoren en toepassingen voor waterstraalsnijden zijn vrijwel onbeperkt. Waterjets worden ingezet bij ieder project waar onderdelen uit plaatmateriaal gesneden worden. In bijna iedere bedrijfstak in de productiesector zijn één of meer van deze toepassingen nodig. Verder wordt op beroepsopleidingen en hogescholen de volgende generatie technici opgeleid met deze technologie.

De ideale watersnijmachine voor iedere werkplaats

Snij de meest uiteenlopende materialen. Van metalen tot rubber tot glas, de mogelijkheden zijn eindeloos! WAZER kost slechts een fractie van de prijs van een industriële watersnijder. Bespaar door onderdelen in-house te maken. Het kost alleen nog maar water, stroom, abrasief en materiaal.
WAZER waterstraalsnijder bedienen met een druk op de knop

Bereid het bestand gemakkelijk voor op het snijden door de instructies op het geïntegreerde controlepaneel.

Close up van een Waterstraalsnij nozzle

Snij tot wel 1,5 uur door een laadruimte van 13.5 kg abrasief!

Een WAZER waterstraal snijder is bezig met het watersnijden van aluminium

Gebruikt abrasief stroomt in verwijderbare bakken voor eenvoudige schoonmaak.

Kleine machine met grote mogelijkheden

Door het unieke compacte ontwerp is er in elke werkplaats ruimte voor WAZER. Het is een van de kleinste watersnijmachines ter wereld.

Hou je werkproces in-house
Doordat je niets meer uit hoeft te besteden, opent dit een wereld aan kansen. Je kunt meteen aanpassingen doen waar nodig.
Talloze materialen waterstraalsnijden
Bijna elk materiaal kan bewerkt worden met WAZER watersnijmachine. Van harde steensoorten tot zachte materialen zoals rubber. Dat biedt onbeperkte mogelijkheden.
Schoon en veilig
Watersnijden is een koud proces waardoor er geen dampen ontstaan. Je snijvlakken blijven schoon en roetvrij.

Aangepaste onderdelen maken voor klant specifieke opdrachten.

Het kan erg duur zijn om in kleine oplage te laten produceren. Misschien heb je maar 1 stuk nodig van je ontwerp, dan rijzen de kosten al snel de pan uit. Met een WAZER kun je in oplage van 1 produceren maar ook in een veel grotere oplages. Het is maar net wat je per project nodig hebt. Dit maakt de WAZER uitermate geschikt voor het maken van prototypes. Je ziet snel wat er anders kan en dat kun je meteen gaan aanpassen en uitvoeren.

Met een eigen WAZER voorkom je dat je projecten moet uitbesteden. Vaak heb je geen zicht op doorlooptijd bij andere leveranciers waardoor het weken kan duren voordat je resultaat ziet. Met een WAZER voorkom je dat je moet uitbesteden en kun je je producten in house produceren waardoor je projecten op schema blijven.

De WAZER kan veel verschillende materialen verwerken.

Van foam tot glas en van rubber tot aluminium, de mogelijkheden zijn oneindig. Je kunt daardoor snel inspringen op de wens van je klant en makkelijk aanpassingen doen in materiaal of in je ontwerpen waar nodig. Omdat je werkt met een waterstraal heb je geen rookgassen die afgezogen moeten worden en is er geen risico dat er vieze gassen vrij komen tijdens het snijden. Je hoeft dus geen rookgasafzuiging te hebben, het enige dat je nodig hebt is een watertoevoer en afvoer naar de WAZER. Ook vervormt je materiaal, zoals aluminium en RVS, niet omdat er geen hitte vrijkomt in het snijproces zoals je bijvoorbeeld bij plasmasnijden wel ziet. Je hebt geen verkleuring in je metalen en je hoeft je niet druk te maken om bramen aan je materiaal. Omdat je met een waterstraal werkt zijn de randen van je product meteen netjes en hoef je maar weinig na te bewerken. Dat maakt de WAZER een veelzijdige machine die je veel werk uit handen neemt. Daardoor heb je na het ontwerpen van je product al snel een product in je handen. 

Stilstaan is geen optie dus betrouwbaarheid is belangrijk. Je kunt met een WAZER efficiënt werken zonder in te leveren op gebruiksgemak en kwaliteit.

Snij talloze materialen.

Bijna elk materiaal kan bewerkt worden met WAZER watersnijmachine. Van harde steensoorten tot zachte materialen zoals rubber. Dat biedt onbeperkte mogelijkheden.

Aluminium
Borosilicate
Glas
Koolstof-vezel
Plastic
Roestvrij staal
Rubber
Schuim
Tegel
Benieuwd naar de specifieke mogelijkheden?

Harde materialen als titanium, marmer of staal tot zachter materiaal als siliconen, schuim of rubber – en alles daar tussenin – is mogelijk. Welk materiaal of welke toepassing je ook kiest, WAZER kan het. De specificaties per materiaal hebben wij toegelicht op de materialen pagina.

Over ons

Wij zijn Weez’r, een zusterbedrijf van BRM Lasers. In heel Europa hebben wij meer dan 2500 lasermachines geïnstalleerd bij tevreden klanten. Met onze achtergrond in machinebouw zijn wij toonaangevend leverancier op dit gebied.

Wij zijn door WAZER benoemd tot exclusieve dealer voor België, Nederland en Luxemburg. Dit doen we met dezelfde kernwaarden als BRM. Met een persoonlijke aanpak en een uitgebreid serviceniveau. We doen er alles aan om jou als klant van het nodige advies en ondersteuning te voorzien en groei mogelijk te maken.

Je ontvangt binnen 24 uur een antwoord.
Exclusieve dealer voor België, Nederland en Luxemburg.

Fantastisch voor iedere werkplaats.

Creatieve industrie

Realiseer je wildste ideeën. Haal met de WAZER alles uit je creativiteit én schaal je business op.

Meer informatie
Onderwijs

WAZER voor het techniekonderwijs. Upgrade je klaslokaal en inspireer een nieuwe generatie vakmensen.

Meer informatie
Ontdek WAZER

Met WAZER kun je de kracht van een industriële laser benutten zonder de deur uit te hoeven.

Bekijk de machine

Veelgestelde vragen

Wat is watersnijden?

Watersnijden is een methode om materialen te snijden door middel van water. Dat kan op twee manieren. Zuiver (met alleen water) of abrasief (met toevoeging van snijzand). WAZER is een abrasief waterjet snijmachine waarmee praktisch ieder materiaal en elke vorm gesneden kan worden. Het principe is eigenlijk vrij simpel. Dit is hoe het werkt: een pomp zorgt voor hoge druk en perst water met abrasief door een spuitmond. Water en abrasief komen dus met grote snelheid uit een heel kleine opening waardoor zelfs de meest harde materialen gesneden kunnen worden.

Waar wordt watersnijden voor gebruikt?

De sectoren en toepassingen voor waterstraalsnijden zijn vrijwel onbeperkt. Waterjets worden ingezet bij ieder project waar onderdelen uit plaatmateriaal gesneden worden, vooral in de automotive, de luchtvaart en in metaalverwerkende bedrijven. Dan gaat het bijvoorbeeld om snelle prototyping, eenmalige tooling, op maat gemaakte onderdelen en de productie van kleine oplages. In bijna iedere bedrijfstak in de productiesector zijn één of meer van deze toepassingen nodig. Verder wordt op beroepsopleidingen en hogescholen de volgende generatie technici opgeleid met deze technologie. En ook kunstenaars gebruiken watersnijmachines om hun ontwerpen te produceren.

Welke vervangende onderdelen zijn er voor WAZER?

Er zijn drie onderdelen op deze watersnijmachine die na verloop van tijd vervangen moeten worden. Als WAZER je materiaal snijdt, snijdt ie ook in het snijbed. Dat element wordt daarom het vaakst vernieuwd. De levensduur is 20 tot 100 uur en is sterk afhankelijk van de gesneden vormen. Een snijbed is omkeerbaar, bij de schatting van de levensduur wordt er dan ook van uitgegaan dat beide kanten gebruikt worden. De spuitmond – met een geschatte levensduur van 300 uur – brengt water en abrasief onder hoge druk samen. De interne oppervlakken slijten daardoor geleidelijk. De pompkast gaat zo’n 1000 uur mee en is gebouwd om jaren dienst te doen zonder onderhoud.