Authorized reseller
Authorised reseller
0
icoon Winkelwagen donker
Terug naar overzicht
Toepassingen

De sectoren en toepassingen voor waterstraalsnijden zijn vrijwel onbeperkt. Waterjets worden ingezet bij ieder project waar onderdelen uit plaatmateriaal gesneden worden. In bijna iedere bedrijfstak in de productiesector zijn één of meer van deze toepassingen nodig. Verder wordt op beroepsopleidingen en hogescholen de volgende generatie technici opgeleid met deze technologie.

Bekijk alle toepassingen
Terug naar overzicht
Voor wie?

De sectoren en toepassingen voor waterstraalsnijden zijn vrijwel onbeperkt. Waterjets worden ingezet bij ieder project waar onderdelen uit plaatmateriaal gesneden worden. In bijna iedere bedrijfstak in de productiesector zijn één of meer van deze toepassingen nodig. Verder wordt op beroepsopleidingen en hogescholen de volgende generatie technici opgeleid met deze technologie.

WAZERs zijn het nieuwe gereedschap voor elke kunstenaar

Terwijl fabrikanten al jaren waterjets gebruiken, heeft WAZER het betaalbaar gemaakt voor kunstenaars en kleine bedrijven.
WAZER waterstraalsnijder bedienen met een druk op de knop

Bereid het bestand gemakkelijk voor op het snijden door de instructies op het geïntegreerde controlepaneel.

Close up van een Waterstraalsnij nozzle

Snij tot wel 1,5 uur door een laadruimte van 13.5 kg abrasief!

Een WAZER waterstraal snijder is bezig met het watersnijden van aluminium

Gebruikt abrasief stroomt in verwijderbare bakken voor eenvoudige schoonmaak.

Maak van je dromen werkelijkeheid

Met de gebruiksvriendelijke watersnijder van WAZER snijd je de meest uiteenlopende materialen in alle vormen. Van harde steensoorten tot zachte materialen zoals rubber. De mogelijkheden zijn oneindig!

De ideale watersnijmachine voor iedere werkplaats
Dankzij de compacte afmetingen van WAZER, kan deze gebruikt worden in kleinere werkplaatsen. Doordat je niets meer uit hoeft te besteden, opent dit een wereld aan kansen.
Een kleine watersnijder voor een kleine prijs
WAZER kost slechts een fractie van de prijs van een industriële watersnijder. Bespaar door onderdelen in-house te maken. Het kost alleen nog maar water, stroom, abrasief en materiaal.

Snijd de vormen waar je altijd al van droomde, maar die je nooit voor mogelijk hield.

Je hoeft niet terug te schrikken voor je wildste fantasieën. Met de WAZER kun je complexe rondingen en holle vormen uit fragiele materialen zoals tegels, steen en glas snijden. Gebruik WAZER als een robot. Laat hem het repetitieve werk van het snijden van vormen keer op keer doen met volledige betrouwbaarheid, zodat elk afgewerkt project precies is zoals jij het bedoeld hebt.

Je kunt veel verschillende materialen snijden met de WAZER waardoor je een enorme hoeveelheid aan creatieve mogelijkheden hebt. Combineersteen met metaal, glas met plastic, combineer verschillende soorten steen in één werk, alles is mogelijk. Van glas in lood tot een mozaïek tot een dambord van steen, ook daarin zijn de mogelijkheden oneindig. Je hebt de ultieme vrijheid in vorm en materiaal. De mogelijkheden in de creatieve sector zijn echt eindeloos.

Heb je een idee in je hoofd en wil je snel weten hoe het eruit zal zien?

Dan is de WAZER het ideale hulpmiddel. Maak een tekening, kiesje materiaal en al snel heb je je idee in handen. Wil je het toch in een ander materiaal zien? Geen probleem, met de WAZER kun je makkelijk en snel een ander materiaal kiezen en bewerken. De WAZER is betaalbaar en past in ieder atelier vanwege het compacte formaat. Je hoeft geen gigantische ruimte te hebben, het enige watje nodig hebt is een wateraansluiting, waterafvoer en 2 stopcontacten. Ook het proces om iets moois te maken is eenvoudig. Importeer je tekening in de WAM-software, kies de juiste instellingen, plaats je SD-kaart en materiaal in de machine en voordat je het weet ligt je product klaar!

Snij talloze materialen.

Bijna elk materiaal kan bewerkt worden met WAZER watersnijmachine. Van harde steensoorten tot zachte materialen zoals rubber. Dat biedt onbeperkte mogelijkheden.

Aluminium
Borosilicate
Glas
Koolstof-vezel
Plastic
Roestvrij staal
Rubber
Schuim
Tegel
Benieuwd naar de specifieke mogelijkheden?

Harde materialen als titanium, marmer of staal tot zachter materiaal als siliconen, schuim of rubber – en alles daar tussenin – is mogelijk. Welk materiaal of welke toepassing je ook kiest, WAZER kan het. De specificaties per materiaal hebben wij toegelicht op de materialen pagina.

Over ons

Wij zijn Weez’r, een zusterbedrijf van BRM Lasers. In heel Europa hebben wij meer dan 2500 lasermachines geïnstalleerd bij tevreden klanten. Met onze achtergrond in machinebouw zijn wij toonaangevend leverancier op dit gebied.

Wij zijn door WAZER benoemd tot exclusieve dealer voor België, Nederland en Luxemburg. Dit doen we met dezelfde kernwaarden als BRM. Met een persoonlijke aanpak en een uitgebreid serviceniveau. We doen er alles aan om jou als klant van het nodige advies en ondersteuning te voorzien en groei mogelijk te maken.

Je ontvangt binnen 24 uur een antwoord.
Exclusieve dealer voor België, Nederland en Luxemburg.

Fantastisch voor iedere werkplaats.

Maakindustrie

De beste investering voor je werkplaats. Produceer efficiënter en maak je voorraad vraag gestuurd.

Meer informatie
Onderwijs

WAZER voor het techniekonderwijs. Upgrade je klaslokaal en inspireer een nieuwe generatie vakmensen.

Meer informatie
Ontdek WAZER

Met WAZER kun je de kracht van een industriële laser benutten zonder de deur uit te hoeven.

Bekijk de machine

Veelgestelde vragen

Hoe komt het dat WAZER zo betaalbaar is?

Verreweg het duurste component van een traditionele watersnijmachine is de hogedrukpomp. Dit onderdeel werkt op 60.000-90.000 PSI, zorgt voor een enorme hoeveelheid snijkracht en kost tienduizenden euro’s. We hebben een manier gevonden om bruikbare snijprestaties te combineren met een aanzienlijke verlaging van de waterdruk waardoor de machine minder onderhoud nodig heeft. Tuurlijk, door 5 cm dik staal snijden kan WAZER niet, maar dat heb jij waarschijnlijk ook niet nodig.

Wat zijn de voordelen van een watersnijder?

Iedere technologie heeft zo z’n eigen voordelen. Een groot voordeel van waterstraalsnijden is dat ieder materiaal schoon en veilig wordt gesneden. Watersnijden is een koud proces, daardoor is ventileren overbodig want er ontstaan geen dampen. Ook is er geen kans op warmtevervorming van je materiaal. Daarnaast is watersnijden minder gevaarlijk en minder giftig dan andere werkwijzen. Je kunt staal snijden met water, kunststof watersnijden en 3d watersnijden. Oftewel: je kunt dingen maken die voorheen niet mogelijk waren. Een waterjet levert strakke resultaten: altijd gladde oppervlakken en schone snijvlakken. Daarom is WAZER waterjet geschikt voor vrijwel iedere fabriek, technische labs, werkplaatsen of klaslokalen.

Welke materialen kan ik snijden met een watersnijder?

Door z’n unieke vermogen om ingewikkelde precisiesnedes te maken in vrijwel alle materialen is waterstraalsnijden een belangrijke technologie geworden. Harde materialen als titanium, marmer of roestvast staal tot zachter materiaal als siliconen, schuim of rubber – en alles daar tussenin – is mogelijk. Welk materiaal of welke toepassing je ook kiest, de compacte WAZER kan het.