Authorized reseller
Authorised reseller
0
icoon Winkelwagen donker
Terug naar overzicht
Toepassingen

De sectoren en toepassingen voor waterstraalsnijden zijn vrijwel onbeperkt. Waterjets worden ingezet bij ieder project waar onderdelen uit plaatmateriaal gesneden worden. In bijna iedere bedrijfstak in de productiesector zijn één of meer van deze toepassingen nodig. Verder wordt op beroepsopleidingen en hogescholen de volgende generatie technici opgeleid met deze technologie.

Bekijk alle toepassingen
Terug naar overzicht
Voor wie?

De sectoren en toepassingen voor waterstraalsnijden zijn vrijwel onbeperkt. Waterjets worden ingezet bij ieder project waar onderdelen uit plaatmateriaal gesneden worden. In bijna iedere bedrijfstak in de productiesector zijn één of meer van deze toepassingen nodig. Verder wordt op beroepsopleidingen en hogescholen de volgende generatie technici opgeleid met deze technologie.

Een watersnijder voor iedere school

Met de gebruiksvriendelijke watersnijder van WAZER snij je de meest uiteenlopende materialen. Bijna elk materiaal kan bewerkt worden met WAZER watersnijmachine. Van harde steensoorten tot zachte materialen zoals rubber. Dat biedt onbeperkte mogelijkheden.
WAZER waterstraalsnijder bedienen met een druk op de knop

Bereid het bestand gemakkelijk voor op het snijden door de instructies op het geïntegreerde controlepaneel.

Close up van een Waterstraalsnij nozzle

Snij tot wel 1,5 uur door een laadruimte van 13.5 kg abrasief!

Een WAZER waterstraal snijder is bezig met het watersnijden van aluminium

Gebruikt abrasief stroomt in verwijderbare bakken voor eenvoudige schoonmaak.

Zorg voor een effectieve praktijkopleiding.

Het printproces van een 3D-printer kan al gauw uren duren. Een waterjet werkt veel sneller. Dat betekent dat je veel meer studenten les kunt geven tijdens de beperkte lesuren die beschikbaar zijn. Die snelheid maakt het ook makkelijker om te oefenen. Tests en prototypes in verschillende materialen zijn zo gemaakt.

Snelle en veelzijdige workflow
Wissel makkelijk en snel tussen verschillende materialen.
Een conceptueel idee van een student wordt een echt project
Ga snel van idee naar tekening naar resultaat met ultiem gebruiksgemak.
Schoon en veilig om mee te werken
De snijkop is handmatig in hoogte verstelbaar en kan vastgezet worden in de gewenste positie.

Ook in het onderwijs is een watersnijmachine niet meer weg te denken.

Studenten zouden niet tegen gehouden moeten worden door beperkte technologie. Met een WAZER in het lokaal of in de werkplaats kunnen je studenten de onderdelen maken die ze nodig hebben. Op een veilige, snelle en goedkope manier, met hun eigen handen. Een WAZER is gebruiksvriendelijk en je hebt het proces snel onder de knie, je hebt maar een korte instructie nodig. Je kunt er talloze materialen mee verwerken waardoor een student snel verschillende dingen uit kan proberen. Ook hoeft er weinig nabewerkt te worden, dat scheelt weer lestijd.

Bereid studenten voor op werk in de industrie.

Studenten leren een nieuwe skill die bruikbaar is in de moderne werkplaats.

Praktijkonderwijs geven dat perfect aansluit op het bedrijfsleven, dat is wat je wilt bereiken als onderwijsinstelling. De techniekstaat niet stil dus dat vraagt om modernere systemen. De werkplaats van vandaag gaat van digitaal ontwerpen naar robotproductie. Je studenten kunnen hun ideeën van CAD naar de WAM-software van de WAZER sturen en vervolgens CNC-waterstraalsnijden. Zo ga je van een ontwerp in 2D naar een 3D product, ideaal om het ruimtelijk inzicht van je studenten te vergroten.

WAZERs zijn het veilige nieuwe gereedschap voor elke werkplaats of klaslokaal. Grote fabrikanten gebruiken watersnijmachines al jaren maar tot nu toe waren deze machines onbetaalbaar voor scholen. Leer hoe een watersnijmachine werkt en waarom leerlingen er in de klas of werkplaats mee in aanraking moeten komen.

Snij talloze materialen.

Bijna elk materiaal kan bewerkt worden met WAZER watersnijmachine. Van harde steensoorten tot zachte materialen zoals rubber. Dat biedt onbeperkte mogelijkheden.

Aluminium
Borosilicate
Glas
Koolstof-vezel
Plastic
Roestvrij staal
Rubber
Schuim
Tegel
Benieuwd naar de specifieke mogelijkheden?

Harde materialen als titanium, marmer of staal tot zachter materiaal als siliconen, schuim of rubber – en alles daar tussenin – is mogelijk. Welk materiaal of welke toepassing je ook kiest, WAZER kan het. De specificaties per materiaal hebben wij toegelicht op de materialen pagina.

Over ons

Wij zijn Weez’r, een zusterbedrijf van BRM Lasers. In heel Europa hebben wij meer dan 2500 lasermachines geïnstalleerd bij tevreden klanten. Met onze achtergrond in machinebouw zijn wij toonaangevend leverancier op dit gebied.

Wij zijn door WAZER benoemd tot exclusieve dealer voor België, Nederland en Luxemburg. Dit doen we met dezelfde kernwaarden als BRM. Met een persoonlijke aanpak en een uitgebreid serviceniveau. We doen er alles aan om jou als klant van het nodige advies en ondersteuning te voorzien en groei mogelijk te maken.

Je ontvangt binnen 24 uur een antwoord.
Exclusieve dealer voor België, Nederland en Luxemburg.

Fantastisch voor iedere werkplaats.

Creatieve industrie

Realiseer je wildste ideeën. Haal met de WAZER alles uit je creativiteit én schaal je business op.

Meer informatie
Maakindustrie

De beste investering voor je werkplaats. Produceer efficiënter en maak je voorraad vraag gestuurd.

Meer informatie
Ontdek WAZER

Met WAZER kun je de kracht van een industriële laser benutten zonder de deur uit te hoeven.

Bekijk de machine

Veelgestelde vragen

Waar wordt watersnijden voor gebruikt?

De sectoren en toepassingen voor waterstraalsnijden zijn vrijwel onbeperkt. Waterjets worden ingezet bij ieder project waar onderdelen uit plaatmateriaal gesneden worden, vooral in de automotive, de luchtvaart en in metaalverwerkende bedrijven. Dan gaat het bijvoorbeeld om snelle prototyping, eenmalige tooling, op maat gemaakte onderdelen en de productie van kleine oplages. In bijna iedere bedrijfstak in de productiesector zijn één of meer van deze toepassingen nodig. Verder wordt op beroepsopleidingen en hogescholen de volgende generatie technici opgeleid met deze technologie. En ook kunstenaars gebruiken watersnijmachines om hun ontwerpen te produceren.

Wat is het verschil tussen een waterjet en een watersnijder?

Waterjet en watersnijder zijn twee benamingen voor dezelfde soort machine. Watersnijmachine, watercutter, waterstraalsnijmachine of waterjet cutter zijn nog een aantal namen waaronder dit apparaat bekend is. Ook voor de technologie worden verschillende termen door elkaar gebruikt. Bijvoorbeeld: watersnijden, watersnijstralen, waterstraalsnijden of waterjetsnijden. Wat deze machines doen blijft hetzelfde. Dat is namelijk het snijden van plaatmateriaal onder zeer hoge waterdruk, met of zonder toevoeging van abrasief zand.

Wat is watersnijden?

Watersnijden is een methode om materialen te snijden door middel van water. Dat kan op twee manieren. Zuiver (met alleen water) of abrasief (met toevoeging van snijzand). WAZER is een abrasief waterjet snijmachine waarmee praktisch ieder materiaal en elke vorm gesneden kan worden. Het principe is eigenlijk vrij simpel. Dit is hoe het werkt: een pomp zorgt voor hoge druk en perst water met abrasief door een spuitmond. Water en abrasief komen dus met grote snelheid uit een heel kleine opening waardoor zelfs de meest harde materialen gesneden kunnen worden.

Wat kost een watersnijder?

Watersnijders zijn er te kust en te keur en in verschillende soorten en maten. Dat maakt het lastig om een algemene richtprijs aan te geven. WAZER is ’s werelds eerste desktop waterstraalsnijder. Toch is ie nog steeds industrieel genoeg om staal, steen, tegels en glas te snijden. Voor €9.990 schaf je de WAZER desktop waterjet aan, inclusief pompkast, een extra snijbed en twee emmers abrasief. WAZER past op je werkbank én in je budget.