Authorized reseller
Authorised reseller
0
icoon Winkelwagen donker
Terug naar overzicht
Toepassingen

De sectoren en toepassingen voor waterstraalsnijden zijn vrijwel onbeperkt. Waterjets worden ingezet bij ieder project waar onderdelen uit plaatmateriaal gesneden worden. In bijna iedere bedrijfstak in de productiesector zijn één of meer van deze toepassingen nodig. Verder wordt op beroepsopleidingen en hogescholen de volgende generatie technici opgeleid met deze technologie.

Bekijk alle toepassingen
Terug naar overzicht
Voor wie?

De sectoren en toepassingen voor waterstraalsnijden zijn vrijwel onbeperkt. Waterjets worden ingezet bij ieder project waar onderdelen uit plaatmateriaal gesneden worden. In bijna iedere bedrijfstak in de productiesector zijn één of meer van deze toepassingen nodig. Verder wordt op beroepsopleidingen en hogescholen de volgende generatie technici opgeleid met deze technologie.

Materialen

Met de gebruiksvriendelijke watersnijder van WAZER snijd én graveer je de meest uiteenlopende materialen. Bijna elk materiaal kan bewerkt worden met WAZER watersnijmachine. Van harde steensoorten tot zachte materialen zoals rubber. Dat biedt onbeperkte mogelijkheden.
Snijd materialen met extreme precisie
Schoon & veilig snijproces

Geweldige snijprestaties

Ontdek de snijprestaties van WAZER in ieder materiaal
Door z’n unieke vermogen om ingewikkelde precisiesnedes te maken in vrijwel alle materialen is waterstraalsnijden een belangrijke technologie geworden. Harde materialen als titanium, marmer of roestvast staal tot zachter materiaal als siliconen, schuim of rubber – en alles daar tussenin – is mogelijk. Welk materiaal of welke toepassing je ook kiest, de compacte WAZER kan het.

Iedere technologie heeft zo z’n eigen voordelen. Een groot voordeel van waterstraalsnijden is dat ieder materiaal schoon en veilig wordt gesneden. Watersnijden is een koud proces, daardoor is ventileren overbodig want er ontstaan geen dampen. Ook is er geen kans op warmtevervorming van je materiaal. Daarnaast is watersnijden minder gevaarlijk en minder giftig dan andere werkwijzen. Je kunt staal snijden met water, kunststof watersnijden en 3d watersnijden. Oftewel: je kunt dingen maken die voorheen niet mogelijk waren. Een watersnijder levert strakke resultaten: altijd gladde oppervlakken en schone snijvlakken. Daarom is WAZER waterjet geschikt voor vrijwel iedere fabriek, technische labs, werkplaatsen of klaslokalen.

Snij talloze materialen.

Bijna elk materiaal kan bewerkt worden met WAZER watersnijmachine. Van harde steensoorten tot zachte materialen zoals rubber. Dat biedt onbeperkte mogelijkheden.

Aluminium
Glas
Koolstof-vezel
Plastic
Roestvrij staal
Rubber
Schuim
Tegel

Over ons

Wij zijn Weez’r, een zusterbedrijf van BRM Lasers. In heel Europa hebben wij meer dan 2500 lasermachines geïnstalleerd bij tevreden klanten. Met onze achtergrond in machinebouw zijn wij toonaangevend leverancier op dit gebied.

Wij zijn door WAZER benoemd tot exclusieve dealer voor België, Nederland en Luxemburg. Dit doen we met dezelfde kernwaarden als BRM. Met een persoonlijke aanpak en een uitgebreid serviceniveau. We doen er alles aan om jou als klant van het nodige advies en ondersteuning te voorzien en groei mogelijk te maken.

Je ontvangt binnen 24 uur een antwoord.
Exclusieve dealer voor België, Nederland en Luxemburg.

Veelgestelde vragen

Welke materialen kan ik snijden met een watersnijder?

Door z'n unieke vermogen om ingewikkelde precisiesnedes te maken in vrijwel alle materialen is waterstraalsnijden een belangrijke technologie geworden. Harde materialen als titanium, marmer of roestvast staal tot zachter materiaal als siliconen, schuim of rubber -en alles daar tussenin -is mogelijk. Welk materiaal of welke toepassing je ook kiest, de complete WAZER kan het.

Werkt deze machine op basis van waterstraalsnijden?

Ja, dat klopt. Water met abrasief (snijzand) wordt onder hoge druk door een kleine spuitmond geperst waardoor materialen gesneden kunnen worden. WAZER maakt watersnijden heel makkelijk. Zet m op z'n plek en sluit 'm aan op twee standaard stopcontacten. Koppel 'm aan een reguliere watertoe- en afvoer en voeg abrasief toe. Maak je ontwerp snijklaar met de gratis software, leg je materiaal op het snijbed en zet het goed vast. Transfer je snijbestand met een SD-kaart, dan neemt de WAZER het van je over en snijdt je opdracht.