Authorized reseller
Authorised reseller
0
icoon Winkelwagen donker

WAZER

WAZER is de eerste desktop watersnijmachine die elk materiaal met digitale precisie snijdt.
Kleine machine met grote mogelijkheden
Aansluiting op standaard stoom- en watervoorziening

WEEZ'R

Exclusieve WAZER dealer voor de Benelux.
Al jarenlang zijn we ervan overtuigd dat het gebruik van moderne technieken zoals een lasermachine of watersnijder een bedrijf kunnen helpen groeien. Daar halen wij onze energie uit, het creëren van groeikansen voor onze klanten. Kansen voor kostenbesparingen, voor een snellere workflow, voor het creëren van nieuwe producten of zelfs geheel nieuwe bedrijven!

Tijdens het creëren van deze kansen kregen wij regelmatig uit de markt te horen dat een watersnijder een goede aanvulling kan zijn voor een bedrijf, naast de lasermachine. Het opent nieuwe mogelijkheden, omdat er bijvoorbeeld meer materialen gesneden kunnen worden zoals metaal en harde steensoorten.

We zijn op onderzoek uitgegaan en toen bij WAZER terechtgekomen, een start-up die mede dankzij crowdfunding ’s werelds eerste desktop watersnijder heeft ontwikkeld. Deze compacte watersnijder is uniek in de markt met zijn uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. En daarmee onderscheiden zij zich van andere partijen. En dat is eigenlijk precies wat wij met onze lasermachines ook doen, een perfecte match dus!

Fantastisch voor iedere werkplaats.

Creatieve industrie

Realiseer je wildste ideeën. Haal met de WAZER alles uit je creativiteit én schaal je business op.

Meer informatie
watersnij kop die afgesteld wordt met een hand

Maakindustrie

De beste investering voor je werkplaats. Produceer efficiënter en maak je voorraad vraag gestuurd.

Meer informatie
Werkstuk materiaal dat vastgezet wordt op de tafel

Onderwijs

WAZER voor het techniekonderwijs. Upgrade je klaslokaal en inspireer een nieuwe generatie vakmensen.

Meer informatie
Persoon die bij de machine zit en kijkt naar de machine.

Onderdelen om je WAZER werkend te houden

Onderdelen en abrasief om je WAZER werkend te houden. Wij helpen je om je WAZER draaiende te houden met onderdelen. De machine heeft abrasief nodig om het juiste snijvermogen te krijgen. Bij normaal gebruik zullen het snijbed en de spuitmond ook sluiten en aan vervanging toe zijn.

Software

Gemaakt voor watersnijmachines. Elke WAZER bevat de gratis WAM-software om je snel van je ontwerp naar het snijden te brengen. Het eenvoudige menu van WAM leidt je door de snijopties en voert de . gcode-instructies voor WAZER uit om je stukken met waterstraal te snijden.
WAZER waterstraalsnijder bedienen met een druk op de knop

Zeer gebruiksvriendelijke bediening + software.

Makkelijk in te stellen voor elk materiaal.

Binnen no-time van tekening naar product.

WAZER’s watersnijder

WAZER is de eerste desktop watersnijmachine die elk materiaal met digitale precisie snijdt.

De ideale watersnijmachine voor iedere werkplaats
Dankzij de compacte afmetingen van WAZER, kan deze gebruikt worden in kleinere werkplaatsen. Doordat je niets meer uit hoeft te besteden, opent dit een wereld aan kansen.
Talloze materialen waterstraalsnijden
Bijna elk materiaal kan bewerkt worden met WAZER watersnijmachine. Van harde steensoorten, diverse metalen, tot zachte materialen zoals rubber. Dat biedt onbeperkte mogelijkheden.
Snijd materialen met extreme precisie
Met geavanceerde precisie-snijtechnologie kunnen materialen tot 25,4 mm (afhankelijk van het materiaal) met extreme nauwkeurigheid worden gesneden. Dit is waardevol in diverse branches, waaronder luchtvaart, automotive en productie.

Snij talloze materialen.

Bijna elk materiaal kan bewerkt worden met WAZER watersnijmachine. Van harde steensoorten tot zachte materialen zoals rubber. Dat biedt onbeperkte mogelijkheden.

Aluminium
Borosilicate
Glas
Koolstof-vezel
Plastic
Roestvrij staal
Rubber
Schuim
Tegel
z. +13 materialen
Meer over de materialen weten?

Zij snijden met een WAZER waterjet.

SECRID
Glasatelier Bonder
Signify
3D project
Teachwire
3D Printing Industrie
Delphi Glasware
Mellowpine
Brydge Works
University of Colorado Boulder

Je vindt écht alles in de Weez’r brochure.

Exacte specificaties van 22 materialen
Actuele prijzen voor Wazer én accessoires
Alle technische specificaties van de Wazer waterjet

Download nu jouw gratis brochure.

Naam
Bedrijf
E-mail adres
Telefoonnummer

Bedankt!

Je ontvangt spoedig
Er is iets mis gegaan. Probeer het opnieuw!
WAZER past op je werkbank én in je budget.

De eerste desktop waterjet in een compact pakket, mét industriële kwaliteit voor CNC-gesneden staal, steen, tegels en glas.

WAZER standup waterstraalsnijder
Close up van een WAZER waterstraalsnijder

Veelgestelde vragen

Welke vervangende onderdelen zijn er voor WAZER?

Er zijn drie onderdelen op deze watersnijmachine die na verloop van tijd vervangen moeten worden. Als WAZER je materiaal snijdt, snijdt ie ook in het snijbed. Dat element wordt daarom het vaakst vernieuwd. De levensduur is 20 tot 100 uur en is sterk afhankelijk van de gesneden vormen. Een snijbed is omkeerbaar, bij de schatting van de levensduur wordt er dan ook van uitgegaan dat beide kanten gebruikt worden. De spuitmond – met een geschatte levensduur van 300 uur – brengt water en abrasief onder hoge druk samen. De interne oppervlakken slijten daardoor geleidelijk. De pompkast gaat zo’n 1000 uur mee en is gebouwd om jaren dienst te doen zonder onderhoud.

Hoe komt het dat WAZER zo betaalbaar is?

Verreweg het duurste component van een traditionele watersnijmachine is de hogedrukpomp. Dit onderdeel werkt op 60.000-90.000 PSI, zorgt voor een enorme hoeveelheid snijkracht en kost tienduizenden euro’s. We hebben een manier gevonden om bruikbare snijprestaties te combineren met een aanzienlijke verlaging van de waterdruk waardoor de machine minder onderhoud nodig heeft. Tuurlijk, door 5 cm dik staal snijden kan WAZER niet, maar dat heb jij waarschijnlijk ook niet nodig.

Wat zijn de voordelen van een watersnijder?

Iedere technologie heeft zo z’n eigen voordelen. Een groot voordeel van waterstraalsnijden is dat ieder materiaal schoon en veilig wordt gesneden. Watersnijden is een koud proces, daardoor is ventileren overbodig want er ontstaan geen dampen. Ook is er geen kans op warmtevervorming van je materiaal. Daarnaast is watersnijden minder gevaarlijk en minder giftig dan andere werkwijzen. Je kunt staal snijden met water, kunststof watersnijden en 3d watersnijden. Oftewel: je kunt dingen maken die voorheen niet mogelijk waren. Een waterjet levert strakke resultaten: altijd gladde oppervlakken en schone snijvlakken. Daarom is WAZER waterjet geschikt voor vrijwel iedere fabriek, technische labs, werkplaatsen of klaslokalen.